Welcome to Melin's Blog | Click Like For My Page | Do a Follow | Klik Widget Di Bawah Ya | Just a Click ForDashboard / Follow
✿ღ✿Gadis ♂ Blogger✿ღ✿: Favicon
annyeong my chingu~~mi hao ma ?Gemok aku dok Hostelll . mane tak nye , pagi,tengah hari,petang,malam,supper and now dah naekk 11KG :'( Gemokkk kn ? Heeeeeee:D

Follower Setia

Sunday, 27 November 2011

Favicon

Haiiii .
Boring gile la cuuti sekolah ni .
Bukannye buat ape pon .
So . Rase macam nak buat tuto pulak pasai Favicon .
Kenal tak ape tuh Favicon ?! .
Ala . Yang bende kacik comel kat menu bar blog Melin tu .
Haaaa , Kalau faham , jom kite mulekan .

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget .

Then , korunk tekan F3 / CTRL F , search code yang kat bawah ni .

</head>
dah jumpa ? ok . now korunk copy code yang kat bawah ni .


<link href='URL gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/> <link href='URL gambar' rel='icon' type='image/x-icon'/>

Then , Paste-kan di ATAS code </head> tu kay ?! .
 Pastu Preview dulu sebelum Save kay !

^^letak URL Gambar dekat warna BIRU .


#korunk bole cari gambar-gambar cute tu kat SINI

 ~ Selamat Mencuba ~ 


!~Like Entry and FanPage Melin Yea~!

0 budak comel:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...